Sort by
Sort by

„Nestlé” sustabdė beveik visų prekių ženklų veiklą Rusijoje

Tęsiantis karui Ukrainoje, didžiausia pasaulyje maisto ir gėrimų gamintoja „Nestlé” Rusijoje sustabdė beveik visų savo prekių ženklų veiklą, išskyrus mišinius kūdikiams ir medicininės paskirties maistą ligoniams.

Nuo kovo 11 d. „Nestlé” yra sustabdžiusi visą ne pirmo būtinumo maisto produktų eksportą ir importą, reklamą bei investicijas Rusijos Federacijoje. Bendrovė taip pat laikosi visų Rusijai taikomų sankcijų.

„Nestlé” Rusijos Federacijoje neplanuoja uždirbti pelno ir mokėti su tuo susijusių mokesčių. Pelno atveju jis visas bus paaukotas humanitarinėms organizacijoms.

Nuo pat Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios „Nestlé” deda visas pastangas užtikrinti 5800 „Nestlé“ darbuotojų saugumą Ukrainoje. Bendrovė aprūpina juos maisto paketais, moka avansinius atlyginimus, teikia administracinę ir psichologinę pagalbą iš Ukrainos išvykusiems ar norintiems išvykti darbuotojams ir jų šeimoms. „Nestlé” taip pat aukoja produktus maisto bankams ir vietinėms labdaros organizacijoms, įmonės darbuotojai visame pasaulyje solidarumą su Ukraina reiškia rinkdami lėšas – jų aukas, skirtas Ukrainos žmonėms paremti, bendrovė dvigubina.

Kartu su tarptautine bendruomene „Nestlé” yra sukrėsta invazijos į Ukrainą ir ragina kuo greičiau atkurti saugumą bei stabilumą regione.